oil-1

Το ελαιόλαδο είναι ένα φυτικό έλαιο με υψηλή θρεπτική (αποδίδει 9,3 Kcal/gr) και βιολογική αξία. Χαρακτηρίζεται από:

  • Υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
  • Ιδανική σχέση κορεσμένων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ, που καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τις απαιτήσεις του οργανισμού σε ουσιώδη λιπαρά οξέα.
  • Καλή σχέση μεταξύ βιταμίνης Ε και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (λινελαϊκό οξύ).
  • Παρουσία φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών σε άριστη συγκέντρωση (φαινολικές ουσίες, τοκοφερόλες, β-καροτένιο κλπ).
  • Μεγάλη περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακα σκουαλένιο.
  • Μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες, κυρίως β-σιτοστερόλης

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα κύρια προϊόντα της Κρητικής οικονομίας από τους αρχαιοτάτους χρόνους, και είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να το διαφυλάξουμε.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

A. Παράμετροι που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Ελαιολάδου
  • Οξύτητα
  • Υπεροξείδια
  • Κ270, Κ232, ΔΚ
  • Αιθυλεστέρες - Μεθυλεστέρες παλμιτικού και ελαϊκού οξέος
  • 1,2 - 1,3 Διγλυκερίδια
  • Πυροφαιοφυτίνη (προϊόντα αποδόμησης της χλωροφύλλης)
  • Τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε)
  • Ολικές φαινόλες
  • Υγρασία & Πτητικά συστατικά
  • Ξένες ύλες
  • Οργανοληπτική αξιολόγηση
B. Παράμετροι που δίνουν πληροφορίες για τη γνησιότητα του Ελαιολάδου
  • Προφίλ Λιπαρών Οξέων - Trans ισομερή
  • Τριγλυκερίδια
  • ΔECN42
  • Στιγμασταδιένια
  • Στερόλες - Ερυθροδιόλη και Ουβαόλη
  • Κηροί
  • Αλειφατικές αλκοόλες
  • Μονοπαλμιτίνη
Γ. Επιμολυντές του Ελαιολάδου
  • Αλογονωμένοι πτητικοί διαλύτες
  • Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών
  • Φθαλικοί - Αδιπικοί εστέρες (Πλαστικοποιητές)
  • Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες (PAH)
  • Βαρέα Μέταλλα
  • Μυκοτοξίνες
Δ. Μικροβιολογική Αλλοίωση Ελαιολάδου
  • Ολική Μεσόφιλη Χλωρίδα
  • Ζύμες
  • Μύκητες
  • και άλλα